Opticlimate pro3 serie

€ 2650,-

OptiClimate Pro 3 watergekoelde airco is een nieuwe totaal oplossing voor de beheersing van het binnenklimaat. De OptiClimate Pro 3 kan circuleren, koelen, verwarmen, ontvochtigen en filteren. De Opticlimate is de enige watergekoelde airco die al deze functies via 1 controller biedt. Na jaren ontwikkeling en testen, is nu de PRO 3 beschikbaar, de meest stille en slimme airco die momenteel verkrijgbaar is.

Bestellen
  • Snel geleverd
  • Laagste prijs
  • Deskundig advies

De OptiClimate watergekoelde airconditioner is een nieuwe totaal oplossing voor de beheersing van het binnenklimaat. De OptiClimate kan circuleren, koelen, verwarmen, ontvochtigen en filteren. Er zit ruim 5 jaar ontwikkeling en testen in de OptiClimate. Dit heeft geresulteerd in een volledig ontwikkeld en geoptimaliseerd product waarmee het klimaat tot in de perfectie te regelen is, met een zo laag mogelijk stroomverbruik.

De OptiClimate koelt de lucht met water als koelmedium en verwarmt middels keramische verwarmingselementen. Doordat water een veel beter koelmedium is dan lucht is hier in verhouding maar weinig van nodig. De OptiClimate heeft een water in- en uitgang. De ingang wordt aangesloten op de tapwater voorziening. De afwatering wordt aangesloten op het riool met een eventuele aftakking naar een water- of voedingsvat. Het koude tapwater wordt aangewend om de lucht te koelen met als gevolg dat het opwarmt tot 40-50°C. Dit warme water wordt afgevoerd via het riool of kan voor andere doeleinden gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming in je ruimte.

De bijgeleverde uitgebreide afstandbediening is tevens een controller waarmee alle processen volautomatisch verlopen en te volgen zijn. Na het met de afstandbediening eenmalig instellen van de minimum temperatuur (nacht), maximum temperatuur (dag) en de tijden zal de OptiClimate naargelang de nacht- of de dagstand verwarmen of koelen. De vooraf ingestelde temperaturen worden niet overschreden.

Tijdens de dagstand (koelen) ontvochtigt de OptiClimate de lucht. Mocht het gewenst zijn kan de OptiClimate ook ontvochtigen in de nachtstand zodat ook dan de luchtvochtigheid optimaal is.

Er is een OptiClimate van 3,5KW, 6KW, 10KW of 15KW koelvermogen . Er kunnen meerdere OptiClimates in een ruimte geplaatst worden naargelang de behoefte aan koelvermogen. De aangegeven capaciteit is maximaal, er kan ten alle tijden minder worden gekoeld.

Door het gebruik van overbemeten warmtewisselaars en het water als koelmedium wordt een zeer hoge effici«ntie en dus laag stroom verbruik behaald.

Op een 22MM koperen leiding kan in totaal zo'n 45 tot 60KW aan koelvermogen worden aangesloten, op een 16MM koperen leiding is het mogelijk om tot 25KW aan koelvermogen aan te sluiten.

 

De Opticlimate PRO 3 Serie is een unieke oplossing om het binnenklimaat tot in
perfectie te regelen. Door de koel en verwarmfunctie is het mogelijk om 365
dagen per jaar een stabiel klimaat te realiseren, waarbij je nooit afhankelijk bent
van het buitenklimaat.

Door middel van een printplaat met geavanceerde software is het mogelijk om
diverse instellingen aan te passen, zo is het nu mogelijk om ruimtes langzamer op te warmen en af te koelen.

 

Block toevoegen